بورس امروز بالاخره سبز شد. بورس امروز بعد از ۲ روز ریزش شدید شاخص ها به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بازگشت. شاخص کل بورس امروز با رشد بیش از ۲۰ هزار واحد در کانال یک میلیون و ۵۱۷ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن بورس امروز هم مثبت شد. بورس […]
بورس امروز بالاخره سبز شد. بورس امروز بعد از ۲ روز ریزش شدید شاخص ها به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بازگشت. شاخص کل بورس امروز با رشد بیش از ۲۰ هزار واحد در کانال یک میلیون و ۵۱۷ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن بورس امروز هم مثبت شد. بورس امروز به نظر می رسد روز آرامی را در پیش داشته باشد.
بعضی از کارشناسان معتقدند که بازار هم اکنون در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار در حال اصلاح به سر می برد. اما اظهار نظرهای برخی مسئولان بی تاثیر نبوده و ریزش بازار سرمایه را با شتاب بیشتری همراه کرده است. اظهارات غیرکارشناسی مسئولان به ویژه مسئولان دولتی پیش از این نیز سیگنال های منفی به بازار سرمایه داده و موجب آشفتگی بورس شده بود.
صمدی درباره سیگنال های مسئولین به بازار سرمایه گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار به مقاومت واعظی معروف شده است. به این دلیل که آقای واعظی در دوران ریزش های بازار سرمایه سال گذشته، در گفتگوی ویژه خبری گفت بازار از یک میلیون ۶۰۰ و ۷۰۰ هزار باز خواهد گشت. در آن زمان شاخص یک میلیون و ۷۵۰ هزار بود. همان زمان به بازار یک سیگنال دادند که شاخص باید تا یک میلیون و ۶۰۰ افت کند. سیگنال آقای واعظی باعث تشدید ریزش در بازار شد. بالاخره بازار وقتی در وضعیت بحران به سر می برد به هر نوع خبر و سیگنالی واکنش نشان می دهد. همان یک میلیون و ۶۰۰ هزار که آن زمان به عنوان حمایت به حساب می آمد، تبدیل به مقاومت شد. چون در زیر آن قرار گرفت و در حال حاضر حدود یک سال است که زیر محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار در حال نوسان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر شاخص از نظر تکنیکالی و اندیکاتورها به استراحت نیاز داشت. برای مثال شاخص RSI به محدوده ۹۴ رسیده بود و معمولا وقتی بالای ۷۰ می رود به معنای این است که کم کم وقت خرید است و می تواند اصلاح کند. ظرف ۲ روز این شاخص ۴۰ واحد اصلاح کرد و به محدوده ۵۴ رسید و دوباره افرادی که نقد کرده بودند، خرید کردند. این توضیح به این معنی است که بخشی از این استراحت و اصلاح بورس، تکنیکالی بود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: موضوع بعدی که بر بازار اثر گذاشت، اظهارات آقای رئیسی است که گفت فوری و سریع قیمت دلار و ارز باید کنترل شود و دلار از ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان به ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. بازار هم چون نمی داند که قیمت واقعی دلار کجا است و به نظر می رسید تا ۲۵ هزار تومان هم پایین بیاید، شوکی به بازار داد و فقط هزار تومان اصلاح شد. این باعث اطمینان بازار شد و دوباره دست به خرید زدند. برای همین چون بازار از یک میلیون و ۶۰۰ هزار یک نفس آمده بود، طبیعی بود که استراحت کند و جای تعجب ندارد.
وی ادامه داد: امروز هم حال بازار خوب است و می تواند بهتر هم شود. در روزهای آینده اگر گزارش های ماهانه شهریور ماه و در مهرماه گزارش های عملکرد سه ماهه آماده شود، بازار بهتر خواهد شد. ضمن این که به این دلیل دلار از ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان به ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان آمد که به شرکت های پتروشیمی اجازه دادند که به جای این که در سامانه نیما دلار عرضه کنند، در بازار آزاد معامله کنند. اما این منابع نامحدود نیست که بخواهند مدام نرخ دلار را سرکوب کنند. البته به نفع شرکت های پتروشیمی شد که به جای این که دلار را ۲۳ هزار تومان بفروشند ۲۸ هزار تومان فروختند. آنچه مشخص است این است که این رویه نمی تواند ادامه دار و دائمی باشد و منابع محدود نیست که بخواهیم با آن بازار را کنترل کنیم. زمانی که منابع دائمی داشته باشیم می توانیم از این روش برای کنترل نرخ ارز استفاده کنیم.
صمدی در آخر تاکید کرد: فعلا چشم انداز اقتصاد کشور تورمی است. به دلیل کسری بودجه و به دلیل وضعیت اقتصادی کشور و حتی دیدیم که ماه گذشته حقوق بازنشستگان و کارمندان آموزش پرورش را دیر واریز کردند. شرایط مالی کشور سخت است. البته آقای میرکاظمی در اظهار نظری به سیاست انقباضی اشاره کرده است که به نظر می رسد با وضعیت بی سروسامانی بودجه کشور، به این راحتی نمی شود آن را کنترل کرد و سیاست انقباضی را اجرا کرد. ولی در هر صورت ۶ ماهه دوم سال و به ویژه سال آینده شرایط بسیار سخت خواهد بود و امیدواریم شرایطی برای رفع تحریم ها فراهم شود. اما در کل شرایط بازار سرمایه خوب است و به نظر می رسد این دو روز هم اصلاح بوده و جای نگرانی وجود ندارد.